Araba Cam Filmi Secimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli

Araba Cam Filmi Secimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli

Araba Cam Filmi Secimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli

Araç sahipleri; araçlarını daha dikkat çekici hale getirmek, estetik bir görünüm kazandırmak ve dış hava koşullarının etkilerinden korumak amacıyla aksesuar olarak cam filmi uygulaması yaptırmaktadırlar. Cam filmi, polimer esaslı termoplastik reçinesinden üretilmektedir.

Araba Cam Filmi Neden Uygulanmalı?

Cam filmi uygulamasının yaptırılmasının birçok fonksiyonu bulunmaktadır.

  • Dış hava koşullarından özellikle güneşin etkisinden korunmak,
  • Güneşten dolayı araç içerisindeki koltuk, döşeme ve gövde kısmının muhafazası için,
  • Araç içinin dışarıdan rahatlıkla görünmesini engelleyerek mahremiyette yardımcı olmak,
  • Isıtma-soğutma işlevlerinde kullanılan klimanın etki derecesini artırarak yaz aylarında daha iyi soğutma, kış aylarında ise daha iyi ısıtma görevi sağlamak için,
  • Herhangi bir dış darbede camın esnek kırılmasını sağlamak yani camın aniden parçalanmasının önüne geçmek,
  • Camın çizilme durumuna karşı koruma,

Araç içerisindeki malzemelerin dışarıdan bakıldığında görünmemesini sağlayarak hırsızlık olaylarının oluşabilme riskini azaltmak gibi fonksiyonları yerine getirmek amacıyla araç cam filmi uygulaması yaptırılmaktadır.

 


Oto Cam Filmi Uygulaması Yaptırırken Dikkat Edilecek Hususlar

Cam filmi seçerken aşağıda belirtilen hususlara dikkat ederek uygulamasını yaptırmak sizlere yardımcı olacaktır. Seçilecek oto araç cam filmi kaliteli olmalıdır. Uygulamalarda en çok tercih edilen renk siyah renk olup, cam filminin numarasına göre koyuluğunun belirlenmesi isteğe bağlıdır. Araç içerisinin görünmemesini istiyorsanız reflektif-yansıtmalı cam tercih edebilirsiniz. Trafikte kullanılan araçlarda cam filminin çok koyu olmasında yasak bulunduğundan, trafik cezasıyla karşılaşmamak için 1 numara dercesine sahip cam filmi tercih edilmeli. Cam filmi yapıştırılmadan önce cam yüzeyi, özel cam temizlik ürünleri ile temizlenmeli ve temizlikten sonra kuruması beklenmelidir. Uygulama sırasında cam filmi üzerinde herhangi toz, kir bulunmamalı.

Camın boyutlarına göre cam filminin kesim işleminin yapılması gerekir ve cam filminin cam ebatlarından 1-2 mm fazla olması fayda sağlayacaktır. Uygulama yapıldıktan sonra fazlalık kısımlar kesilir. Uygulama sırasında cam filmi altında kesinlikle hava boşluğu, kabarcığı olmamalıdır. Hava boşluğu ve hava kabarcıklarının oluşmaması için ragle denilen aparat kullanılmalıdır. Kendi başınıza uygulamaya yapmayın. Mutlaka uzman oto aksesuarcılara yaptırılması gerekir.

Cam Filmi Uygulaması Yasak mı?

Yasak değil. Ancak Karayolları Trafik Yönetmeliği’ne göre aracın ön camına kesinlikle cam filmi uygulaması yaptırılamaz aksi takdirde hem cezai işlem uygulanır hem de araç muayenesinden geçemeyecektir. Yönetmeliğe göre sürücünün görüşünü etkilemeyecek oranda güneş ışınlarının en az % 70 oranında camdan içeriye geçmesi gerekmekte ve bu orana uyan cam filmi dereceleri 1 numara (güneş geçirme oranı % 85) ve 2 numaralı (güneş geçirme oranı %70) oto cam filmleri uymaktadır. Cam filmi seviyeleri 1-2-3 ve 4 olmak üzere sınıflandırılmıştır. Bu seviyelerden 3 (ışık geçirgenliği %55) ve 4 (ışık geçirgenliği %40) numaralı filmlerin kullanılması Karayolları Trafik Yönetmeliği’ne aykırılık teşkil etmektedir.

 


 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.