Araç Boyun Yastığı

04-05-2020 10:11
Araç Boyun Yastığı

Araç Boyun Yastığı

Araç boyun yastığı, seyahatlerde kullanılan, uyumak ve dinlenmek için boynu kavrayarak destekleyen, boyun ve omuz bölgesinde rahatsızlığı bulunanlara, seyahat sırasında bu ağrıların oluşmasını engelleyen yastıktır. Kaliteli ve ortopedik olarak üretilen araç boyun yastıkları uzun süre kullanılabilir. Bu sayede gerek araç sürerken gerekse de yolcu koltuğunda seyahat ederken güvenilir, emniyetli, rahat ve konforlu bir şekilde seyahat etmeye büyük katkı sağlar.

Araç Boyun Yastığı Kullanmanın Boyun Rahatsızlıklarında Kullanılması

Araç boyun yastığı, basit görünen bir malzeme gibi görünse de, işlevsel olarak büyük yararları bulunmaktadır. Sağlık açısından birçok faydası bulunan araç yastıklarının genel olarak sağladığı avantajlar şunlardır:

Boyun fıtığı olanlarda fıtıktan dolayı olası ağrıların minimum seviyeye indirmek için seyahatlerde boyun yastığı kullanmak gerekir. Bir insanın baş ağırlığı ortalama 7,5-8 kg civarında olup; bütün bu ağırlık omurga disklerine bindirilir ve bunun sonucunda fıtık meydana gelir. Boynun arka tarafında boyun ile başı destekleyecek bir boyun yastığı kullanmak, disklere binecek yükü azaltmaya yarar.

Boynun yapısını destekleyen araç boyun yastığı, boyun düzleşmesini önlemekte büyük bir destekçidir. Düzleşme meydana gelmiş bile olsa bu yastık ile boynun eski kıvrımına tekrar gelmesine yardımcı olur. Araç kullanırken ya da seyahat ederken zamanla boyunda duruş bozukluğu meydana gelir ve bu bozukluğa bağlı olarak boyun kasları gerginleşerek tutulmaya neden olur. Tutulmayı engellemek amacıyla araç boyun fıtığı kullanılmalı.

Araç kullanırken ya da yolcu olarak seyahat ederken yolda geçen süreye bağlı olarak zamanla boyun ağrıları oluşacaktır. Bu ağrıların olmaması için araç boyun yastığı kullanmak en uygun tercih olacaktır. Araç kullanan sürücülerin, araç sürmeye bağlı olarak oluşacak yorgunluğu minimum düzeye indirmek amacıyla araç boyun yatığı kullanılabilir.

 Araç Boyun Yastığının Özellikleri

 

 

 

 

Kolayca yıkanabilir malzemeden üretilmiş olup; yıkanma sonrasında sünme meydana gelmez. Araç boyun yastığının iç kısmı yoğun dolgudan ibarettir. Bu özelliği ile boyun ile kafa arasını desteklemeye ve iyi kavramaya yarar. Her boyna uygun ölçülerde üretilenleri mevcuttur. Farklı renk seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Tokalı lastik kemer ile boynun iyi kavranması sağlanır.

 Araç Boyun Yastığı Nasıl Kullanılır?

  • Kullanım kılavuzu okunmalıdır.
  • Araç koltuğunun baş tarafına bağlanır.
  • Araç boyun yastığı el yardımıyla boyun kıvrımına uygun bir şekilde yerleştirilir.
  • Yastık üzerinde yer alan emniyet kemeri bağlanır ve yolculuğa başlanabilir.

 Araç Yastığının Kullanmanın Faydaları

Araç kullanırken ya da yolcu koltuğunda seyahat ederken boyun fıtığı, boyun tutulması ve boyun ağrılarını engellemek için ideal bir seçenektir. Güvenle seyahat etmeye katkı sağlayarak, emniyetle gidilmesi gereken yere varmaya yardımcı olur. Rahat ve konforlu bir yolculuk imanı sağlar. Yolcu olarak seyahat ederken rahat bir uyku sağlayarak dinlenmeye yardımcı olur. Ortopedik araç yastığı sayesinde boyun ağrıları büyük öcüde engellenir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.