Araç Seyahat Yastığı

04-05-2020 10:21
Araç Seyahat Yastığı

Araç Seyahat Yastığı

 

Araç seyahat yastığı, seyahat sırasında boyun ağrılarını engellemek, rahat bir uyku uyumak ve dinlenmek amacıyla kullanılan ortopedik boyun yastıklarıdır. Birçok renk ve farklı malzeme kalitesinde olmak üzere birçok türü bulunmaktadır. Görünüş itibariyle basit görünen ancak birçok ağrının engellenmesinde kullanılmaktadır. Boyun kıvrımlarını kavrayarak ve boynu destekleyerek, boyun kasılmaları, boyun ağrıları, boyun fıtığı ve boyun düzleşmesi gibi sorunların önüne geçmek, oluşabilecek ağrıları minimum düzeye düşürmek için araç seyahat yastığı kullanılmalıdır.

Araç Seyahat Yastığının Kullanılmasının Önemi

 

İnsanların bir kısmı iş gereği, ya da başka amaçla seyahat etmek durumundadırlar. Bu seyahatler süre bakımından farklı olmaktadır. Seyahatlerin bir kısmı kısa süreli iken bir kısmı ise uzun süreli ve yorucu olmaktadır.

 

 

 


Otobüsle, özel araçla ya da uçakla seyahat sırasında hareket alanı kısıtlı olduğunda saatlerce tek bir pozisyonda seyahat etmek durumunda kalınmaktadır. Buna bağlı olarak zamanla boyun ağrıları ve boyunla ilgili fıtık, düzleşme gibi rahatsızlıklar ortaya çıkmaktadır. Bu yüzden ortopedik bir araç seyahat yastığı kullanmak bu tür problemlerin önlenmesinde çok faydalı olacaktır.

Saatlerce otobüsle seyahat eden bir kişinin, kısa bir süre sonra boyun ağrıları hissedilmeye başlanacaktır. İnsanın kafa ağırlığı yaklaşık 7,5-8 kg civarındadır. Kafa ağırlığının yükü, boyun disklerine yüklenmektedir. Seyahat sırasında özellikle uyku sırasında kontrolsüz bir şekilde sağa sola dönen başın oluşturacağı ağrı artarak devam eder ve kısa bir süre sonra kişi bu ağrılar yüzünden daha dinlenemeden uyanmak zorunda kalacaktır. Hâlbuki araç seyahat yastığı ile boyun desteklendiğinden, bu tür ağrılardan kurtulmak mümkündür.

Araç Seyahat Yastığının Özellikleri

 

Araç seyahat yastığı, tasarlanırken birçok durum göz önünde bulundurularak üretilmektedir. Genel olarak seyahat yastığının özellikleri şunlardır:

  • Ortopedik özellikte olduğundan ağrıların oluşmaması ve varsa ağrılar ağrının minimum seviyeye düşmesine yardımcı olur.
  • Anti-bakteriyel kumaş kullanılarak üretilmiştir.
  • Farklı renk seçenekleri bulunmaktadır.
  • İç dolgu malzemesinin üzerinde fermuarlı dış kılıf bulunmaktadır. Bu kılıf fermuar açılarak çıkarılabilir ve kirlendiğinde kolayca yıkanabilir.
  • İç dolgu malzemesi boyun kıvrımlarının şeklini alacak ve kavrayacak şekilde tasarlandığından elastik esaslı dolgu kullanılmıştır. BU elastik iç dolgu sayesinde kullanımdan sonra tekrar yastık eski haline dönebilmektedir. Yani herhangi bir şekil bozukluğu görülmez.

Uzun süre kullanılabilir. Boynun her tarafına üniform (dengeli) basınç uygular.

Araç Seyahat Yastığının Temel Yapısı

Araç seyahat yastıkların da basınç indirgeme özelliğine sahip iç dolgu mevcuttur. Dolgu özel üretim olduğundan boyun ısısına duyarlıdır ve ağırlığı algılayacak şekilde üretildiğinden boynu tam olarak kavrar. Bu sayede ağrıların oluşması engellenir. Anti-bakteriyel kumaş kılıfı sayesinde uzun süreler tekrar yıkanıp kullanılabilir. Yıkanmadan sonra yastığın fiziki yapısında herhangi bir bozulma ya da deformasyon görülmez. Yastık üretiminde kullanılan malzemeleri hiçbirisinin insan sağlığına zararlı bir etkisi bulunmamaktadır. Boynu tahriş edecek şekilde herhangi bir zararı yoktur. Aksine boyun ağrılarını giderir ve terleme yapmaz.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.